Seks hurtige til Kim Schwartz

Torsdag, 17. november 2016
af Johan Isbrand, Foto: Peter Grosen
Kim Schwartz bliver blandt kunstnerne på scenen til Dansktop Prisen 2017 den 25. marts. Vi har natruligvis også stillet Kim vores seks hurtige spørgsmål.
Kim Schwartz optræder til Dansktop Prisen 2017 i Boxen i Herning den 25. marts. Sangeren har svaret på Familie Journals seks hurtige spørgsmål.

Hvad var dit første hit?

- Sangen om Køge Torv i 1995.

Hvad er dit største hit?

- Også "Køge Torv”, tror jeg.

Læs Richard Ragnvalds svar på vores seks hurtige spørgsmål.

Fortæl om den bedste publikumsoplevelse, du har haft!

- Der er heldigvis mange, men specielt efter, at det for snart mange år siden gik op for mig, at publikum virkelig lytter til teksterne og på den måde ligefrem tvinger det bedste frem i en, når man skal skrive og optræde.

Hvordan kom du i gang med at synge?

- Jeg fik en guitar som 10 årig af min mor og tænkte, at når Elvis kunne, så kunne jeg vel også! Startede nok rørst for alvor, da jeg som 16-17-årig var med i Se og Hørs Amatør Grand Prix med Dario som dommer i Skælslør Lystskov.

Hvem er dit største forbillede?

- Menneskeligt er det gamle ven og tidligere chef, den nu afdøde Mogens Nielsen. Han fik mig til at se, at det umulige slet ikke er så umuligt, hvis man ellers er parat til at arbejde en del for sagen. Musikalsk kan jeg nævne Elvis, Billy Joel, Paul McCartney, John Lennon, Delbert McClinton, Burt Bacharach og mange flere.

Hvad er din største drøm?

– At være i stand til, når jeg en skønne dag skal herfra, at vide, at jeg har gjort mit bedste i de fleste af livets passager, så jeg med ro i sjælen kan lukke mine øjne og sige: "Det var godt, jeg kom forbi."

Læs også: Safari-Band sigter efter Dansktoppen.