Mit liv er stadig fyldt med musik

Onsdag, 24. juni 2015
Mary Steengaard
Der er næsten ikke den genre indenfor musik, som sangeren Allan Mortensen ikke har beskæftiget sig med.

Musik får mig ofte til at tude af lykke!

Blikket i de blå øjne glider ud over den københavnske eftermiddagshimmel, og en svag sitren i mundvigene antyder en blanding af et smil og en erindring om vemodige eller følelsesfulde stunder i fortiden.

Her kan du høre Allan Mortensen give den gas med en god, gammel Dansktop-sang:

Startede som kirkesanger

– Jeg har jo lige fra min barndom elsket musik og sang, fortæller den 69-årige sanger, der startede sin fantastiske sangkarriere hjemme i Aarhus som kirkesanger.

Læs også om, hvordan du kan deltage i Familie Journals store Dansktop-event

Siden startede jeg et danseorkester, hvor vi spillede alt lige fra Beatles, Rolling Stones og Ray Charles til Ottos Leisners ”Blot slentre gennem regn”.

Musikken bragte siden Allan Mortensen hen over stort set alle genrer indenfor musik, og han kan i dag se tilbage på kæmpe succes over hele landet. Men det har også lært ham at prioritere.

Turnerer med jazz-band

– Jeg er nu så privilegeret, at jeg i dag kan nøjes med at lave det, jeg virkelig har lyst til. Jeg turnerer hvert forår og efterår med Jens Jefsens Jazztrio, og sammen med Lene og Stephen Nørrelykke drager jeg senere i år for fjerde år i træk ud på landevejen med vores hyggelige og soulfulde julekoncerter.

Så jeg er bare en lykkelig mand stadig at have så meget musik i mit liv! ■