Et godt grin

Lørdag, 11. august 2012
af Redaktion
City of Fools er et dejligt forfriskende adventurespil med en række Hidden Object elementer. Det er faktisk lige før, at det er et helt klassisk adventurespil, hvilket vi bestemt ikke har noget imod!

Af Henrik Schou

ANMELDELSE: I City of Fools er du en snarrådig journalist, der sendes til en lille landsby for at interviewe borgmesteren, der måske gemmer på et mystisk objekt, som kan bevise eksistensen af rumvæsner. Desværre er byen du kommer til befolket af - ja… hjælpeløse idioter.

Download spillet her...

Du kan frit gå rundt i byens gader og ind i folks huse i din søgen efter spor og i din jagt på borgmesteren. De fleste indbyggere i City of Fools ønsker dog, at du skal gøre et eller andet for dem, før de vil samarbejde - hvilket ofte involverer, at du skal finde en eller flere ting, som de vil have, før de giver dig en genstand, du skal bruge andetsteds.

OM SPILLET

Genre: Adventure Hidden Object
Udgiver: Intenium

Plusser: Solid adventure del, smuk grafik, god humor, velfungerende hint system stor åben spilverden
Minusser: Sproglige svipsere

Karakter: 9/10

Tjen penge på minispil
Mange af de ting du skal give til byens borgere kan erhverves i byens forskellige butikker - hvis du ellers kan regne ud, hvad der er behov for at købe, og hvis du har penge nok. Heldigvis får du tit penge af byens indbyggere, som belønning for at løse opgaver, men du kan også tjene dem ved at spille forskellige minispil, der er ganske elegant integreret i spillet.

Brugbar journal
Der er enkelte Hidden Object skærme integreret som små minispil her og der. Men generelt så er spillets altoverskyggende del adventure-delen, hvor du skal udforske byen og snakke med indbyggerne. Heldigvis har du en journal, der automatisk nedskriver hvilke opgaver du har, og fra journalen kan du få brugbare hints om hvordan en opgave kan løses.

Forfriskende spiloplevelse
Spillet arbejder hårdt på at være humoristisk, og det lykkes langt hen af vejen. Der er mange sjove karakterer og dialogen er, til trods for den lidt mærkelige engelske sprogbrug, ganske morsom.
Grafikken, der er super flot, er generelt også meget morsom, da de fleste indbyggere i byen fremstilles meget lidt flatterende.
City of Fools er en forfriskende og anderledes spiloplevelse, som vi varmt vil anbefale til alle Adventure og Hidden Object spillere. Spillet er humoristisk, anderledes, åbent og relativt langt - alle ting der normalt er ret sjældne i casual game genren.
Prøv eventuelt spillet gratis i en time, hvis du er i tvivl om spillets humor er noget for dig.

Download spillet her...

Download masser af gratis spil her...

Se også anmeldelser af...
Build It
Virtual City