Mordgåden på RMS Titanic

Lørdag, 2. juni 2012
af Redaktion
Murder on the Titanic er et intenst kapløb om at finde en morder samt at slippe helskindet fra det dødsdømte skib. Spillet er særlig velegnet for begyndere eller uøvede Hidden Object spillere

Af Henrik Schou

ANMELDELSE: Der er sket et mystisk mord ombord på Titanic. Kan du hjælpe den berømte svenske professor Magnusson med at opklare mordet, før Titanic møder sin egen skæbne? Det finder du ud af i Hidden Object spillet "Inspector Magnusson: Murder on the Titanic"!

Download spillet her...

Du er ombord på Titanic, da der bliver begået et særdeles brutalt mord på en af skibets fyrbødere. Skibets kaptajn vil gerne have mordet opklaret hurtigt og diskret, og da skibet befinder sig i farligt farvand med mange isbjerge, kan kaptajnen ikke selv bistå i efterforskningen.
Det viser sig hurtigt, at alt ikke er som det skal være ombord på Titanic og kapløbet om at finde morderen, og efterfølgende slippe helskindet fra det dødsdømte skib, er både intenst og velfortalt gennem spillet.

OM SPILLET

Genre: Hidden Object
Udgiver: Intenium

Plusser: Flot grafik, velfortalt handling
Minusser: Alt for nemt, savner muligheden for at udforske skibet

Karakter: 7/10

God variation
Murder on the Titanic er et helt traditionelt og lineært Hidden Object spil, der trækker sin inspiration fra klassiske detektivhistorier som f.eks. Agatha Christie's Hercule Poirot. Du har således ikke nogen medbestemmelse over hvor du skal hen på skibet, men ledes fra scene til scene på et oversigtskort, hvor du skal løse puzzles eller finde skjulte genstande.
Spillets variation mellem logiske gåder og Hidden Object skærme fungerer ganske godt, selvom det ville være rart med lidt flere adventure elementer.

Et let spil
Både minispil, puzzles og Hidden Object skærmene er særdeles lette - faktisk er de så nemme, at de muligvis gør Murder on the Titanic til et af de letteste Hidden Object spil, vi har spillet. Det er der måske ikke noget galt med, hvis man er nybegynder i genren, for historien er stadig rigtig god og grafikken rigtig flot. Men de erfarne Hidden Object hajer skal nok overveje om de ikke skal søge deres udfordringer et andet sted.

Flotte omgivelser
Spillet leder dig fra de mørke maskinrum til de fornemme førsteklasses suiter ombord på Titanic, med masser af flotte omgivelser og en del referencer til det virkelige skib og dets ulykkelige rejse. Dog er det historien om det mystiske mord og om en fyrbøder, der tilsyneladende ikke er en helt almindelig arbejder, der fylder mest.

For nybegyndere eller uøvede
At spillet er for let, og at man ikke selv kan få lov til at udforske Titanic på egen hånd, trækker bestemt ned i den samlede vurdering af spillet, men den flotte grafik og den rigtig gode mordgåde er med til at trække spillets karakter op. Under alle omstændigheder er spillet nok kun for begyndere eller uøvede Hidden Object spillere.

Download spillet her...

Download masser af gratis spil her...

Se også anmeldelser af...
World Adventure
Around the World in 80 Days