Smilende chokoladekage

Onsdag, 17. juni 2009
af Redaktion
Bag en glad kage - det er nemmere, end man skulle tro...
Foto: Thierry Machet
Foto: Thierry Machet

6-8 pers.

Tilberedningstid: 10 min.
Bagetid: 25-35 min. ved 200º

200 g mørk groft hakket chokolade
180 g smør (blødt) og lidt til formen
150 g sukker
6 æg
100 g hvedemel

Pynt
Flormelis
"Smarties"-linser eller lignende

Kog lidt vand i bunden af en gryde. Læg chokoladen i en skål og sæt forsigtigt skålen ned i gryden. Rør i chokoladen, til den er smeltet, og tag skålen op igen. Rør det bløde smør i chokoladen. Kom sukker, mel og æg i og pisk massen grundigt.
Smør en kageform på ca. 24 cm med smør. Hæld massen i formen og bag kagen i en 200º ovn i 25-35 min. - alt efter hvor flydende, du ønsker kagen.
Lige før du skal servere kagen, drysses flormelis over kagen i det mønster, du foretrækker - mønstret dannes ved, at du lægger papir på overfladen, der hvor du ikke vil have flormelis. Pynt med Smarties.

God fornøjelse!


Lav solstråler med ekstra Smarties


Kagen smager supergodt med en kop chokolade til






Opskrift: Thierry Machet



Mere bag til børn her...
Klassens time kage
Børnefest med fingermad

Mere sjov for børn her:
Gæt et bogstav
Fem på stribe