Lagkage med nougat
Foto af lagkage: Martin Tanggaard

Lagkagebunde:

5 æg
225 g sukker
4 spsk. kakao
180 g hvedemel
50 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

PRØV OGSÅ: Opskrift på en sundere islagkage med mynte

Lagkage-fyld:

4 dl piskefløde
200 g blød nougat
2 bananer

Lagkage-pynt:

150 g smeltet mørk chokolade
3½ dl piskefløde

PRØV OGSÅ: Opskrift på lækker dessert - chokolade i svøb

Sådan laver du lagkagen:

Pisk æg og sukker med håndmikser i 5 min. på fuld styrke. Sigt kakao, hvedemel, kartoffelmel og bagepulver ned i æggemassen. Fold det rundt og kom dejen i 3 smurte springforme/lagkageforme med bagepapir i bunden. Bages ved 180° i 8 min.

Pisk fløden til skum på midterste trin. Pas på, det ikke bliver for stift. Riv nougat på den grove side og vend det rundt i flødeskummet. Læg flødeskum på 2 bunde og kom skiver af banan over. Smelt chokolade over vandbad og smør det på den sidste bund. Læg kagen sammen og pisk fløden til skum. Kom flødeskum på kanten med tylle.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

En klassisk fødselsdags-menu:

FORRET: Rejecocktail
HOVEDRET: Kylling med ovnkartofler
DESSERT: Lagkage - er du ikke til nougat har vi samlet 17 andre opskrifter på lagkage her...



Nyhedsbrev
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Familie Journal på Google+