Fødselsdagslagkage
Foto af lagkage: Jette M. Vesterager

(6-8 pers.)

Lagkagebunde

4 æg
180 g sukker
80 g hvedemel
50 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

PRØV OGSÅ: Opskriften på en lækker lagkagebund af chokolade

Lagkage-creme

2 æg
2 spsk. sukker
Kornene af ¼ vaniljestang
2 dl sødmælk 
1½ spsk. majsstivelse

Lagkage-fyld

250 g frosne jordbær
80 g sukker
20 makroner

ANDRE LAGKAGER: Her får du opskrifter på 17 forskellige lagkager

Lagkage-pynt

½ l piskefløde

Glasur

(Evt. gjort rød med lidt jordbærsaft) el. smeltet chokolade

Sådan laver du lagkagen

Pisk æg og sukker med håndmikser i 5 min. på fuld styrke. Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver ned i æggemassen. Fold det rundt og kom dejen i 3 smurte springforme/lagkageforme med bagepapir i bunden. Bages ved 180° i 8 min. Kom alle ingredienserne til cremen i en mellemstor kasserolle Pisk sammen og bring i kog. Kog i 2 min. og afkøl. Blend jordbær med sukker. Læg makroner på en lagkagebund og kom jordbær over. Læg næste bund på og smør creme på den, inden sidste bund lægges på, og der pyntes med smeltet chokolade, flødeskum, glasur og hvad du nu synes.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Flere opskrifter på kager:

Opskrift på en dejlig chokoladekage, der smager som en p-tærte

Opskrift på en dejlig nøddekage

 

Nyhedsbrev
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Familie Journal på Google+