(1 liter)
7½ dl fløde (evt ½ liter piske og 2½ dl sødmælk)
25 g vaniljesukker
6 pasteuriserede æggeblommer
175 g sukker
1½ dl hyldeblomst-koncentrat (se opskrift på saft)
Bring fløde og mælk i kog med vaniljesukker. Pisk æggeblommer og sukker luftigt og rør den varme fløde i. Varm herefter massen op til maks. 80°. Rør undervejs. Lad afkøle i isbad.
Kør på ismaskine til grød eller rør i den under indfrysning, tilsæt hyldeblomst og frys færdig. Server med mynteblade.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
FLOT RETROSTIL
Flot flaske fra Ib Laursen. Perfekt til hjemmelavet saft af fx. rabarber eller hyldeblomst. Klik her og køb den i shoppen for kun 59 kroner
Find flere opskrifter her...
Friturestegte hyldeblomster myntedressing
Cheesecake med melon og hyldeblomst
Koldskål med hyldeblomst
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop