Opskrifter

Lagkage med blåbær og cremet fyld

Onsdag, 10. april 2013af Redaktion
Superlækker lagkage med skønne blåbær og fint pynt

Ingredienser til lagkagebunde

(3 lagkagebunde)

3 æg
125 g sukker
50 g hvedemel
50 kartoffelmel
¾ tsk. bagepulver

Se også: Lagkage med nougat

Fremgangsmåde til lagkagebunde

Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det forsigtig i æggemassen. Smør og drys en springform på ca. 20 cm med mel, hæld dejen i og bag bunden nederst i ovnen ved 175º i ca. 30 min., til kagen er gennembagt, tjek evt. med en kødnål. Lad kagen køle af, inden den deles i tre bunde.

Lagkage med blåbær og cremet fyld

Fyld til lagkagen
½ dl frosne blåbær
1 spsk. sukker
2½ dl piskefløde
250 g mascarpone
1 tsk. vaniljesukker

Pynt til lagkagen
175 g fondant
Farvede sukkerkugler
Blåbær
Blå og rød frugtfarve

Fremgangsmåde til lagkagen

Varm blåbær og sukker op og lad det koge nogle min., til blandingen tykner, og lad den køle af. Pisk fløden, gem ¼ til senere. Rør mascarpone og vaniljesukker i fløden, rør blåbærrene i og rør forsigtigt til en jævn masse. Læg kagen sammen med blåbær-flødecremen. Rul fondanten tyndt ud på et bord drysset med flormelis og udstik en cirkel evt. efter bageformen. Fordel den lille portion fløde på toppen af kagen og læg fondantcirklen oven på. Farv det overskydende fondant lilla med den røde og blå frugtfarve. Tril fondanten til små kugler og form dem til blade med en ske. Saml 4-5 blade til en blomst og læg et par sukkerkugler i hver blomst. Pynt kagen med blomster og blåbær.

Tip: Har du lagkageforme, fordeler du selvfølgelig bare dejen i dem og bager bundene
i kortere tid.

Lagkageopskrift: Irene Ingelmark

Find flere lagkageopskrifter her...
Hindbærlagkage
Lagkage med citron og flødeostglasur

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Lav flotte lagkager

Lav flotte lagkager