Opskrifter

Rødgrød med fløde

Torsdag, 2. juli 2009af Redaktion
Rødgrøden kan sagtens laves med mange forskellige sammensætninger af frugt og bær

(4 pers.)
15 min. + 2 timer på køl

300 g rabarberstilke
4 dl vand
250 g ribs
200 g solbær
250 g jordbær
350 g hindbær
150 g sukker
4 spsk. majsstivelse
¼ l fløde


Skær rabarberstilkene i små stykker og kom dem i gryden med vand, ribs og solbær. Lad det småkoge i 6 min. og sigt kerner og trevler fra. Hæld saften tilbage i gryden, tilsæt jordbær, hindbær og sukker og giv det hele et opkog. Rør majsstivelsen ud i lidt vand og jævn frugtsaften med den. Hæld grøden op i en serveringsskål og drys med lidt sukker, så vil der ikke dannes skind på grøden. Stil grøden på køl i mindst 2 timer og server med kold fløde til.

Madopskrift: Kristina Miechels


Klik her, hvis du vil prøve flere klassikere...

Klik her, hvis du vil prøve flere desserter med rabarber og jordbær