Opskrifter

Saftig æblekage

Mandag, 28. september 2015af Kristina Marckmann og Hanne Wind-Hansen, Foto: All Over PressFoto: All Over Press
Lige nu er der æbler i haven, og det betyder, at det er tid til æblekage!

Opskrift på saftig æblekage

(Ca. 10 stk.)

Kage:
200 g smør
170 g sukker
4 æg
½ usprøjtet citron
240 g mel
1½ tsk bagepulver
Fyld:
2-3 æbler
2 spsk. sukker
1 spsk. kanel
1 tsk. kardemomme
Tilbehør:
Sukker
Flødeskum

Prøv også: Æblekage med kokos

Sådan laver du æblekage

Rør smør og sukker let og luftigt. Rør æggene i et ad gangen.

Bland mel, fintrevet citronskal og bagepulver og rør det i æggene.

Fordel halvdelen af dejen i en beklædt bradepande på 20 x 30 cm.

Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i både.

Fordel dem over dejen, drys med sukker, kanel og kardemomme.

Kom resten af dejen over. Bag kagen nederst i ovnen ved 175° i ca. 50 min.

Drys lidt sukker over kagen, når den er let afkølet, og servér med flødeskum til.

Prøv også: Æblekage med marcipan