Opskrifter

Flødeskumskager med limecreme og hindbær

Lørdag, 17. marts 2018af Christine Bille Nielsen
Skønne flødeskumskager af vandbakkelsesdej med fyld af en frisk creme og friske hindbær.

Ingredienser til flødeskumskager med limecreme og hindbær

(6 stk.)

Kager:
65 g smør
1¼ dl vand
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
65 g hvedemel
2 æg

Limecreme:
1 usprøjtet limefrugt
1 dl cremefraiche 38 %
25 g flormelis

Fyld og pynt:
2½ dl piskefløde
300 g hindbær
Flormelis

Alternativ til flødeskumskager med limecreme og hindbær: Sprøde dukkelagkager

Fremgangsmåde

Dej: Tænd ovnen til 200º. Skær smørret i små tern og kog dem op med vand, sukker og salt. Tilsæt mel under omrøring. Rør rundt i dejen i 2-3 min. ved middelhøj varme. Denne afbagning af dejen er vigtig for at gøre dejen stabil og villig til at hæve flot op. Lad dejen køle lidt af i gryden og rør i den af og til. Rør æggene i dejen et ad gangen. Rør hvert æg grundigt ind i dejen, inden næste æg tilsættes. Rør, til dejen er glat og ensartet.

Kager: Brug 2 spiseskeer til at forme dejen med til 6 store kager. Læg dem på en plade med bagepapir. Sørg for, at der er rigelig plads imellem bollerne, så de kan hæve. Bag bollerne i 30 min. Skru ovnen ned til 150° og bag bollerne i endnu 5-10 min. Tag dem forsigtigt ud af ovnen og lad dem køle af på pladen.

Limecreme: Riv limeskallen fint og bland den med cremefraiche og flormelis. Pisk cremefraichen til et fast, tykt skum.

Fyld og pynt: Pisk fløden til skum og kom den i en sprøjtepose med stor stjerneformet tylle. Skær vandbakkelserne over på midten med en skarp brødkniv. Smør limecreme på de nederste bunde. Skyl og tør hindbærrene og fordel dem oven på limecremen. Sprøjt flødeskummet på toppen af hindbærrene. Læg toppen af kagerne oven på flødeskummet og drys med flormelis. Servér med det samme.