(6 stk.)
50 g blødt smør
2 spsk. sukker
50 g mandler
100 g mel
1 spsk. cremefraiche 18%
50 g cremefraiche 18%
1 dl piskefløde
1 spsk. flormelis
½ stang vanilje
200 g jordbær
Rør smør og sukker sammen og pisk, til det er helt hvidt. Hak mandlerne med skal helt fint og bland dem i sammen med melet. Saml dejen med den ene spsk. cremefraiche og stil den på køl i mindst en time. Rul dejen ud i 3 mm tykkelse og stik den ud i 18 cirkler på 6 cm. Læg cirklerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 180° i 4-5 min. Pisk de 50 g cremefraiche, fløde, flormelis og kornene fra vaniljestangen til en blød creme. Hak halvdelen af jordbærrene fint og vend dem i cremen. Læg de afkølede kager sammen med cremen tre og tre som små lagkager, pynt med resten af jordbærrene og server.
Dessertopskrift: Kristina Marckmann
Prøv lækre desserter med jordbær og rabarber.
Flere lækre desserter...
Smoothiekage - fra Slankeklubben
Pandekager med frugtkompot
Jordbærspid med ananas og chokolade
