Opskrifter

Skumfiduser med brombær

Fredag, 20. oktober 2023Af Linn Grubbströmm. Foto: Peter Kam.
Fortryl dine gæster med luftige skumfiduser med brombær. Opskriften rækker til 25 skumfiduser.
3 t og 20 min
25 personer
Skumfiduser med brombær:
100 g brombær
1 dl vand
8 blade husblas
200 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
150 g flormelis
Udstyr:
Et sukkertermometer

Fremgangsmåde:

  1. Bring brombær og vand i kog i en gryde.
  2. Si dem gennem en sigte, og hæld 1 dl af brombær­saften tilbage i en ren gryde.
  3. Udblød husblas i en skål med koldt vand i 5 minutter.
  4. Bland brombærsaft, sukker og vanilje­sukker i gryden. Bring det i kog. Lad sukkermassen koge, til den er præcis 117° – brug et sukkertermometer.
  5. Tag gryden af varmen. Vrid husblas fri for vand, og rør den hurtigt ud i den varme sukkermasse.
  6. Hæld blandingen i en skål. Pisk kraftigt i ca. 10 minutter, så skummet bliver fast og sejt.
  7. Drys flormelis i et firkantet fad med høje kanter, og fordel skummet heri. Fæstn skummet på siderne af formen, så det ikke lægger sig som en klump i midten af fadet. Drys flormelis på toppen, og tryk det forsigtigt lidt fladere med hænderne (drys hænderne med mere flormelis, hvis de klistrer fast).
  8. Lad skummet stå i 3 timer.
  9. Skær skummassen i firkanter med en kniv.
  10. Vend alle siderne af skumfiduserne i flormelis, og servér.

Tip: Du kan erstatte den hjemmekogte brombærsaft med anden saft på flaske. Brug 1 dl koncentrat af f.eks. jordbærsaft eller hindbærsaft.