Fem gode råd til nemme æg

Lørdag, 22. oktober 2011
af Redaktion
Hvad end der skal æg på morgen- eller frokostbordet, bliver de ekstra gode med læsernes gode råd
Foto: All Over
Foto: All Over

1

En tragt til ægget
P.T., Bjert:
Jeg er en ældre herre og kan ofte have problemer med at skille æggeblommen fra hviden. Dette løses dog nemt ved at slå ægget ud i en tragt. Blommen bliver liggende, mens hviden løber igennem. Rådet er også anvendeligt, hvis børnebørnene vil hjælpe til i køkkenet.

2

Få spejlæggene fri
B.K., Holbæk:
Mit gode råd er: Hvis spejlæggene sættersig fast på panden, så tag en klud og gør den godt våd, sætpanden på den, og æggene løsner sig.

3

Nemt røræg
B.C., Nyborg:
Når jeg laver røræg, hælder jer æggemassen i to plasticposer. Poserne lægges i kogende vand og koger ca. 25 min. Fin, glat røræg og ingen kedelige gryder.

4

Spejlæg uden fedt
J.A., Hørsholm:
Vil man gerne spare på kalorierne, kan man stege spejlæg på panden i vand. Det gjorde man jo også under sidste krig, hvor der var mangel på fedtstof.

5

Tændstik i æggevandet
A.C.I., Christiansfeld:
Her er et rigtigt godt råd, som jeg har fået af min mormor. Når man koger æg, er der jo altid en lille risiko for, at ægget revner. For at undgå dette, kaster jeg altid lige en tændstik i det kogende vand. Så revner ægget ikke, og skulle ægget have en lille revne i forvejen, undgår man, at hviden flyder ud.