Gå en tur mod kræft

Tirsdag, 14. januar 2014
af Mette Skøtt/Foto: AOP
En gåtur er ikke bare rar og god for humøret den nedsætter også din risiko for kræft betydelig, viser ny forskning.

Nu er der endnu en god grund til at hoppe i traveskoene og komme ud på de danske stier og fortorve.

Nye studier lavet på Lawrence Berkeley National Laboratory viser nemlig, at gåture sænker risikoen for brystkræft med hele 42 procent, skriver Prevention.

LÆS OGSÅ: Få tips til forebyggelse af brystkræft

Forskerne fulgte 79,124 kvinder over en periode på 11 år. Aller var de enten løbere eller kvinder der gik, og ingen af dem havde haft brystkræft. Alle indberettede igennem årene hvor meget de gik eller løb hver uge, og de fortalte også om deres bryststørrelse, vægt, højde og andre kropsdetaljer.

Kvinderne havde alle fået nogle guidelines til træning og forskerne kunne ved slutningen af forløbet måle, at de der fulgte dem havde 42 procent minde risiko for at dø af brystkræft.

Hvad er hemmeligheden?

Det handler om at røre sig og ledende forsker bag undersøgelsen, Paul T. Williams, PhD siger, at hvis du har lyst til at løbe en tur i stedet for at gå, så skal du bare gøre det. Begge dele beskytter lige meget.

Faktisk kan cirka en times løb om ugen nedsætte din risiko betydeligt, og hvis du foretrækker gå-metoden skal du op på to timers rask trav, og du vil nedsætte din risiko for brystkræft med 42 procent.