Skuespiller Ditte Hansens sommerminder

Mandag, 19. juli 2010
af Redaktion
Ditte Hansen løfter igen i år danskernes sommerhumør i Cirkusrevyen. Familie Journalen har mødt hende til en snak om, hvordan hun selv holder humøret højt i sommervarmen
 Foto: Torkel Dyrting og privat
Foto: Torkel Dyrting og privat

Familie Journalen har sat Ditte Hansen stævne til et interview om livet i sommervarmen. Hendes eget bedste sommerminde rummer både kærlighed og kvalme i skøn forening.

Om Ditte Hansen

Født: 6. december 1970 i København
Bopæl: Amager
Stilling: Skuespiller
Ægteskabelig status: Gift med Benjamin Boe Rasmussen
Børn: Asger og Thor, 8 og 12 år

Hvordan husker du din barndoms sommer?
- Vi havde sommerhus i Gudmindrup Lyng i Sejrøbugten. Her spiste jeg jordbær, kirsebær og hvad den danske sommer ellers byder på. Jeg tjente lidt lommepenge på at luge porrer hos en lokal landmand. Jeg plukkede og solgte blomster. Og herudover stod den på bål, strand, minigolf og en årlig tur i Cirkus Arli. Jeg var også selv med til at lave cirkus for hele vejen. Og som storesøster var jeg på én gang organisator, cirkusdirektør, klovn og den, der bar de andre i akrobatnumrene.

Ditte er vild med
stranden, og det var
hun også, da hun var
tre et halvt år gammel

Hvad er din bedste sommeroplevelse?
- Den første sommer med min mand var vi i Italien sammen, og jeg var gravid. Det var hedt og dejligt. Jeg kastede op i biler, både og alle andre transportmidler. Men Benjamin nærmest bar mig gennem det hele. Alting smagte bedre, og i det hele taget er luften bare ladet med noget, når man er forelsket.

Hvordan skal du holde sommerferie i år?
- Nu spiller jeg jo revy hele sommeren, og der er også min mand Benjamins opgaver som skuespiller at tage højde for. Så vores ferier ligger altid på helt andre tidspunkter end de fleste andres. I år tager vi 14 dage i november. Måske bliver det New York, og det bliver i givet fald vores første New York-tur sammen. Men det er også muligt, at vi vælger Brasilien. Et eller andet vildt skal der ske!

Har du en sang, der for dig er forbundet med sommer?
- "Mormors kolonihavehus" med Clausen, Petersen og Eva Madsen. Den er gennem tiden ofte blevet sunget til mine forældres familiefester, når der er gået fællessang i den.

Af Johan Isbrand

LÆS OGSÅ:


Ønskemad:
Gæster i
sommerhuset

Op på
de høje
hæle


På safari
i
kørestol