Lammekølle a la Villy

Torsdag, 11. marts 2010
af Redaktion
Sidste aften for ugens fire-bande i 4-Stjerners Middag
Foto: Jakob Mydtskov
Foto: Jakob Mydtskov

Af Helle Lyngbo

I aften sender Kanal 5 sidste omgang af denne uges 4-Stjerners Middag med SF-formand Villy Søvndal, skuespiller Jan Linnebjerg, model Jackie Navarro og chefredaktør Anette Kokholm.
Sidstnævnte siger om aftenen hos førstnævnte i Kolding:
- Det blev hvor Villy måtte i tv-avisen og forsvare sig, mens vi sad og hujede af ham i stuen, og hvor dessertkokken Gudrun overgik sig selv, og hvor Jan Linnebjerg (Pyrus) fik selskab af endnu en nisse Trine Gadebjerg (Pyt).

Villy Søvndal måtte afbryde sin middag og lade
sig interviewe til tv-avisen

Falsk Villy med i bilen
Vejen til Kolding fra København er lang i snestorm, måtte de tre sjællændere sande:
- Jan Linnebjerg, Jackie Navarro og jeg stoppede på Burger King undervejs. Her faldt vi over en reklame for SF, så Villy blev hængt op i bilen, så vi kunne skåle med ham på vejen.
- Villy var kommet i modvind i ugens løb, og da vi kom, fortalte han beklagende, at han var nødt til at give et interview til TV-Avisen inden desserten. Vi så ham live i fjernsynet inde i hans stue, fortæller Anette Kokholm.

Skål for vinderen...

Skål i champagne
- Villys mad var dejlig, og han valgte - ligesom Jan havde gjort - at få en dessertkok på besøg.
- Og ikke nok med det, da vi var mætte og glade, trådte en nydelig klædt trio ind i stuen. Det var Trine Gadeberg flankeret af to nydelige mænd, og de sang trestemmigt bl.a. Dansevise.
- Sidst på aftenen blev det afsløret, hvem der havde vundet konkurrencen, og vi skålede i champagne.

Hvis du vil tyvstarte på Villys menu, får du opskrifterne her:

Vind 4-Stjerners
Middag på
Kong Hans

Forret
A la Villy
Baconstykker brunes, og finthakkede løg, hvidløg og rejer tilsættes. Herefter tilsættes strimler af rød peberfrugt, piskefløde og appelsinsaft. Smag til med salt og peber og servér med godt brød.

Hovedret
Lammekølle med rodfrugter
Lammekølle stikkes med hvidløgsfed og gnides med salt og rosmarin. Langtidssteges ved mellemsvag varme i ca. 2 timer.
Rodfrugter (f.eks. gulerødder, kartofler, rødbeder), vendt i olivenolie, salt, peber og timian, kommes i ovnen i ½-1 time.

Dessert
Pavlova
Flødeskum blandes med vaniljekorn og smøres på en marengsbund. Pyntes med stykker af frisk frugt (mango, jordbær ol.)