Zorba er Danmarks sødeste gadekryds

Lørdag, 22. maj 2010
af Redaktion
Danmarks sødeste gadekryds er græker. En charmetrold, der kom ind fra gaden og udfyldte et stort tomrum i sin nye, danske ejers liv. Heller ikke i Familie Journals panel var der den store tvivl om, at ordene ”sød” og ”gadekryds” sammenlagt giver navnet Zorba
Foto: Flemming Nielsen og Henrik Bjerg
Foto: Flemming Nielsen og Henrik Bjerg

Det var bestemt ingen let opgave. Salgschef Thomas Degnbol fra Eukanuba udtrykte på rammende vis og med jysk lune det dilemma, som det nødvendigvis må være for en hundeglad person at skulle vælge mellem ti værdige kandidater, med disse ord: - Da jeg sad hjemme med artiklerne om kandidaterne foran mig, var det lige før, jeg overvejede at trække mig fra panelet!

OG DANMARKS SØDESTE GADEKRYDS ER:

1
Zorba,
Hørning. Ejer: Jeannett Lykke Mortensen

2
Kalle,
Christianshavn. Ejer: Poul Damm

3
Daimi,
Hvidbjerg. Ejer: Jeanette Gadegaard

Zorba tog alle med storm Sød er han unægtelig. Og gadekrydsagtig, hvis nogen er det!

Dommerpanelet ikke i tvivl
De fem personer, der sammen skulle kåre Danmarks sødeste gadekryds, havde dog ikke drøftet mulighederne i mange minutter, før ét bestemt navn var blevet nævnt så ofte, at billedet af en suveræn vinder tegnede sig.

Navnet er Zorba.

Et vaskeægte gadekryds
Familie Journals egen dyrlæge, Lennart Svane, formulerer det således: - Zorba er den, der mest ligner et gadekryds. Dømt ud fra billederne kunne indtil flere af de øvrige kandidater faktisk godt gå for at være racerene.

Dommerpanelet havde et par hyggelige timer med at drøfte sig frem til vinderne. Fra venstre Familie Journals dyrlæge Lennart Svane, sammes chefredaktør Anette Kokholm, tv-vært Ole Stephensen, adfærdsbehandler Irene Jarnved og salgschef for Eukanuba, Thomas Degnbol

Zorbas mission
Et andet kriterium, som dommerne har lagt vægt på, er den "mission", den enkelte hund har haft i forhold til sin ejers lykke og velbefindende. Og også her står historien om Zorba og hans tobenede "mor" Jeannett stærkt.

Det er beretningen om en kvinde med et massivt, mangeårigt savn efter tabet af hendes livs første hund. En kvinde, der satte himmel og jord i bevægelse, da den hund, der kunne udfylde tomrummet, pludselig dukkede op.

Score-Kalle blev nummer to
Andenpladsen i konkurrencen går til en hund, der i særlig grad har vundet dyreadfærdsbehandler Irene Jarnveds hjerte: Kalle fra Christianshavn. - Jeg har en svaghed for skæve eksistenser. Og den gruppe hører både Kalle og hans ejer Poul ind under.

Daimi fik tredjepladsen
Daimi fra Hvidbjerg, Thyholm, løber med tredjepladsen. Ligesom de øvrige topkandidater har Daimi betydet ikke så lidt for sin ejer: Jeanette døjer med eftervirkninger fra et uheld på skøjtebanen, men hunden giver hende trøst, selskab og glæde. Og så er der jo det kriterium, der handler om det "søde".

Af Johan Isbrand

LÆS OGSÅ:


Gadehunden Zorba
dulmede Jeanetts
savn

Gadekrydset Taco
kan logre igen

Gadekryds
kurerede
depression