15 dejlige dalmatinere

Tirsdag, 5. oktober 2010
af Redaktionen - Foto: Torkel Dyrting
En enkelt kan være svær nok at stå for. Og det kuld på hele 15 små dalmatinere, der blev født i Kagerup denne sommer, kan fint konkurrere med Disneys 101 af slagsen. Vi nåede at fange hvalpene sammen, inden de kom i hænderne på nye, heldige familier
Foto: Torkel Dyrting
Foto: Torkel Dyrting

Af Johan Isbrand

Vel er der hverken 101 eller 102, men 15 er nu også et ganske pænt antal. Det er naturligvis de smukke, hvide hunde med de karakteristiske, sorte pletter, det handler om. Dalmatineren. Og selv i de firbenedes verden er det et særsyn med 15 på én gang.

Aldrig oplevet noget tilsvarende
- I England blev der på et tidspunkt født et kuld på 18, men det almindelige er mellem seks og 12. Selv har jeg aldrig i de ti år, jeg har opdrættet dalmatinere, oplevet noget tilsvarende. Faktisk er hvalpenes mor, Rocca, ud af et kuld på bare to, fortæller 39-årige Karina Jessen Bjerre.

Hun er ejer af Kennel Spot Thymus i Holbæk, hvor Rocca stammer fra, og hendes kennel lægger da også navn til det charmerende kuld hvalpe. I praksis er der dog tale om et samarbejde mellem Karina og hendes veninde, Yvonne Camilla Sørensen, der overtog Rocca, da hun var halvandet år.

Hovsa! Hegnet var måske godt nok til babyhvalpe, men nu begynder det at knibe

Der er trængsel ved "mælkebaren". Men det er dog lettere for Rocca at stå op end at ligge ned, som hun var nødt til i begyndelsen

Ude på eventyr
Yvonne medgiver, at det er sin sag at holde styr på 15 livlige pelskugler. - Jo ældre, de bliver, jo oftere skal de tælles. Især, når de bliver så mobile og nysgerrige, at de begynder at kunne kravle over hegnet i haven, fastslår hun.

Også Lars bidrager med et muntert indblik i familiens liv med 15 dalmatinerhvalpe: - Da de var små, morede jeg mig med at lægge mig ned på græsplænen og lade dem kravle hen over mig. Men efterhånden, som de blev større, og dermed i stand til at bide hårdere, blev det en smertefuld fornøjelse!

Én gang dalmatiner …
- Dalmatinere er gode, aktive hunde at arbejde med. De er sjove og eventyrlystne og har nok en tendens til at gå deres egne veje. Men de er også dygtige til at læse menneskers kropssprog og kan blive fantastiske familiehunde. Jeg plejer at sige, at er man én gang blevet dalmatinermenneske, er man det for livet, siger Karina Jessen Bjerre.

Læs mere om hundene på Kennel Spot Thymus' hjemmeside

Læs også:


Zorba er
Danmarks
sødeste
gadekryds

Et
herligt
hundeliv

En gang
schnauzer,
altid
schnauzer