Et herligt hundeliv

Mandag, 14. juli 2008
af Foto: Torkel Dyrting
Familien Madsen bruger al sin fritid på jagthunde. Og familieforetagendet er i høj grad båret af kærlighed til dyrene.
Foto: Torkel Dyrting
Foto: Torkel Dyrting

- Det er ikke for ingenting, man siger, at hunden er menneskets bedste ven. Der stod altid en hel flok parat til at tage imod mig, når jeg kom fra skole, fortæller Vibe Madsen, 22, som er vokset op hos sine forældre Kaj og Jessie i Birgittelyst.

Amoriner i luften
Trods Vibe nu bor i Hobro med kæresten, er hun stadigvæk en aktiv og engageret del af Kennel Sieger, som forældrenes hundekennel hedder.
- Man kan sige, vi har delt kennelen op mellem os, forklarer Vibe, som således har fire af familiens otte voksne hunde boende hos sig. Det hele startede I 1980 hvor Jessie og Kaj mødte hinanden på en hundeudstilling, og sød musik opstod. Dengang var det cocker spaniels, der var Kajs lidenskab, mens Jessie havde en forkærlighed for Springer Spaniels. Som Jessie påpeger, er en springer dog mere end blot en jagthund: - Den opfylder mange behov og er præcis, hvad du gør den til.

Årets opdrætter
Kennel Sieger er hele tre gange blevet kåret som "årets opdrætter" af Dansk Kennel Klub. Trods de mange priser er det alt andet end en indbringende forretning at opdrætte hunde:
- Et år regnede jeg ud, at hvis vi havde drevet kennelen som forretning, ville den have givet et minus på 70.000 kroner. Af og til er vi heldige at få et kuld hvalpe, der kan opveje nogle af udgifterne. Men for os er og bliver det hobby og fornøjelse, fastslår Kaj.
- Vibe er i øvrigt som en af de yngste danskere nogen sinde blevet indstillet til uddannelsen som eksteriørdommer, fortæller en stolt Jessie om datteren, der som den eneste i familien har gjort begejstringen for hunde til en levevej.

Læs mere om Kennel Sieger

Af Johan Isbrand