Anne Dorte Michelsen vil ikke hundses rundt med

Mandag, 28. marts 2011
af Redaktion
Med sit aktuelle værk, ”Hvis du vidste”, begiver sangerinden, Anne Dorte Michelsen, sig ud i nogle nye og spændende, musikalske hjørner med sine melodiøse hverdagsfortællinger. Vi har mødt hende til en snak
Foto: Torkel Dyrting
Foto: Torkel Dyrting

Privat

Født: 17. juli 1958 i Aarhus
Bopæl: Hareskov
Stilling: Sangerinde
Ægteskabelig status: Gift
med Carsten Kressner
Børn: Olga, 24, Søren, 13,
og Julius på syv

Hvor står du i dit liv lige nu?
Min nye cd afspejler det på sin vis: at livet efter de 50 for mig har karakter af en ny begyndelse. Jeg er ude over den fase, hvor man er træt af at blive ældre, og er nået til et punkt, hvor jeg er tilfreds med mange ting i livet og ønsker at passe på dem i stedet for at ændre dem.
Det er f.eks. fedt at have en have. Og det er dejligt at have fået tre børn, se dem blive store og opleve dem spille fodboldkampe.

Hvornår har du sidst grinet?
Min yngste søn får mig til at grine hver dag. Han går og fortæller vittigheder hele tiden og er imponerende god til at huske dem. Han spørger f.eks., hvorfor den ordblinde løve sidder oppe i træet. Og svaret er så, at det er fordi, den har læst, at den er dyrenes kogle!

Hvem har betydet mest for dig?
Mine forældre. Uden dem kunne jeg ikke lave de ting, jeg laver i dag. De har bakket mig op uden at pace. Og når jeg bad om et instrument, fik jeg det. Min far døde desværre alt for ung. Han blev kun 65, og jeg savner ham meget

Hvad kan gøre dig hidsig?
Jeg kan ikke tage, hvis folk hundser med mig og skubber til mig, når jeg har meget om ørerne. Jeg gør jo tingene så hurtigt, jeg kan!

Hvad er din yndlingsfilm?
Brødrene Coens "O Brother, Where Art Thou?" - ikke mindst takket være den helt fantastiske musik, som er én lang opvisning i USA's mangfoldige folkemusiktradition. Brødrenes nyeste værk, "True Grit", har i øvrigt også noget skøn musik.

Hvad er historien bag din nye cd?
Den er faktisk blevet til med hjælp fra Facebook. En dag skrev jeg i min statusopdatering, at jeg var i gang med at skrive sange. Det fik Jakob Deichmann, som er direktør for pladeselskabet Black Pelican, til at reagere. Han ville lave en cd med mig. Vi havde et møde, og han havde store planer og visioner. Siden blev produceren, Chief One, også involveret. Cd'en er blevet anderledes og mere udadvendt, end hvad jeg ellers har lavet.

Læs også

Anne Louise Hassing - fra enspænder til social
Mathilde Norholt: Sådan er mit liv
Maria Hirse: Sådan er mit liv