Dorte hjælper enlige mødre

Mandag, 9. juni 2014
af Greta Johannsen foto: René Schütze
Dorte følte, hun var verdens dårligste mor og havde besluttet sig for at gøre en ende på det hele. Den dag blev vendepunktet i hendes liv, for hvem skulle så passe hendes fire børn ? Dorte bad om hjælp og fik styr på sit liv - derfor hjælper hun nu andre enlige mødre

Hun havde lagt pillerne op på bordet foran sig. Nu sad hun og kiggede på dem, som de lå der på bordet foran hende. Først ville hun drikke en kop kaffe og ryge en cigaret. Så ville hun tage pillerne og få fred. Hun havde skrevet det hele ned i et brev til sin søster.

Læs også: Birgittes mor begik selvmord - sådan kom Birgitte videre med sit eget liv

KENDER DU EN MED ET HJERTE AF GULD?

I denne sommer vil vi på Familie Journal finde en person, der gør en forskel for andre. Kort sagt et menneske med et hjerte af guld. Ved sommerens slutning vil vi udnævne en person, som skal modtage et guldhjerte.

Kender du en sådan person, så skriv og fortæl os om det.

Du kan skrive til guldhjerte@familiejournal.dk eller pr. brev til Greta Johannsen, Postboks 420, 0900 København C. Ved sæsonens slutning vil en dommerkomite udnævne modtageren af guldhjertet.

Pludselig tænkte Dorte, at hun måske selv havde brug for hjælp. Hun fejede pillerne ud i vasken, og for første gang i mange år rakte hun hånden ud og bad om hjælp. Det var i 2008.

Dorte hjælper enlige

Dorte Prägler Kristensen er på bistandshjælp. Hun er 41 år og enlig mor til fire børn, hvoraf de tre har ADHD. Hun ved, at mange mennesker synes, hun nasser på samfundet.

Læs også: Mødrehjælpen holder børnefødselsdag

De kan ikke se, at Dorte har et hjerte af guld. Det banker for andre enlige mødre og børn, der har det svært.

Derfor startede hun i 2013 gruppen Helping Hands Nordjylland. På et år har hun hjulpet 200 familier i Nordjylland med tøj, sko, legetøj og hvad en familie ellers kan mangle.

Ung mor

- Jeg var kun 17 år, da jeg blev gravid med mit første barn. Min kæreste og jeg var unge og umodne, men vi ville have barnet. Jeg gik på kommunen for at få hjælp, og så var der en sagsbehandler, der sagde til mig, at de kom på hjemmebesøg inden fødslen, så de kunne se, om jeg havde alt parat. Ellers kunne de jo fjerne mit barn. Den sætning har jeg aldrig glemt, siger Dorte.

Dorte og hendes mand fik tre piger på rad og række: Christina, Janni og Julie, der i dag er 22, 21 og 19 år. Dorte ville bevise, at hun kunne være en ordentlig mor. Tre små børn er krævende, forholdet til pigernes far var ikke godt, og samtidig kæmpede Dorte en kamp for at leve op til sine egne krav.

Tre børn med ADHD

- Jeg hadede pletter. Mine børn skulle altid være rene og pæne i tøjet, der måtte ikke være noget at udsætte på dem. Udadtil havde vi det godt, og når nogen spurgte, sagde jeg, vi havde det fantastisk, siger Dorte.

Læs også: Sådan fik Lucas hjælp til sin ADHD

Jannie var et uregerligt barn, hun var vild og uartig, hun kunne drive sin familie til vanvid. En dag så Dorte i tv, at der fandtes andre børn som Jannie.

Jannie blev undersøgt, og det viste sig, at hun havde damp i svær grad. Dortes to andre piger fik også konstateret ADHD, heldigvis i mildere grad. Samtidig blev hun enlig mor.

Populære artikler på familiejournal.dk

Hørt fra børnOpskrift på chokoladekage til fødselsdagSødt ophæng med ugler til barnevogn

- Jeg bad om hjælp til at håndtere mine børn. Jeg indrømmede, at jeg i min afmagt en gang imellem havde slået dem; men der var ingen, der hjalp mig.

Jeg er ikke perfekt

Dorte fik en ny mand og en søn, Jonas, der i dag er 11 år.

Heller ikke forholdet til den nye mand holdt, og Dorte kæmpede videre for at holde sammen på sin flok. Det var hende mod hele verden. Indtil den dag hun fandt sig selv med pillerne på bordet.

- Det blev en øjenåbner for mig. Jeg havde forsøgt at få mit og børnenes liv til at ligne et glansbillede udadtil. Sådan var det jo ikke, og jeg rakte så hånden ud og bad om hjælp - og denne gang lykkedes det.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.