Opskrifter

Hüttemeiers jule-romcremekager

Lørdag, 26. november 2011af Redaktion
En dejlig juleopskrift fra 1947

(Uden hvedemel)
(12-14 stk.)
35 min.

Kage
2 æggeblommer
65 g sukker
75 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
3 stiftpiskede æggehvider

Creme
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
Lidt vaniljekorn
3 tsk. majsstivelse
2½ dl mælk
3 spsk. rom

Æggeblommerne til dejen piskes længe med sukker. Kartoffelmel og bagepulver sigtes i og foldes sammen med de stiftpiskede æggehvider. Fyldes i smurte linseforme og bages ved "rask varme" (225°) i 8-10 min. Derefter flækkes de og lægges sammen med den lækre romcreme og drysses med flormelis. Cremen tilberedes ved at røre æggeblommer med sukker, vaniljekorn, mel og mælk, og det hele koges op i en kasserolle i 1 min. Den skal være ganske tyk. Når cremen er afsvalet, tilsættes rommen, og cremen lægges mellem kagerne.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Se også Kirsten Hüttemeiers klassikere i ny fortolkning

BYG DIT EGET KAGEHUS

Byg dit eget kagehus med bagemåtten fra Silikomart. Non-stick overfladen gør det unødvendigt at bruge fedtstof eller mel. Måtten kan købes i Familie Journals Shop for 349 kr.

Find flere opskrifter her...
Berlinerpfannkuchen med kanel
Tranebærbolde
Lette vaniljeblomster

Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...










Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop