Opskrifter

Andesteg med tilbehør

Fredag, 13. december 2013af Redaktion
Din andesteg skal være sprød, rødkålen skal der være bid i og saucen, der samler det hele, skal smage af noget. Her får du opskrifter og tip til det hele

Ingredienser til andesteg

(Andesteg til 4 pers.)

1 friskslagtet andesteg på godt 3 kg
½ l vand
Salt og peber

Fyld
1 løg
Lidt flommefedt
1 tsk. timian
1-2 syrlige æbler
16-18 svesker uden sten

Fremgangsmåde til andesteg

Skær de yderste vingespidser og halsen af din andesteg. Gå din andesteg efter for fjerrester og indmadsrester. Fjern løst fedt (flomme) og tør anden godt med køkkenrulle. Gnid din andesteg med salt og peber ind- og udvendig.
Fyld: Pil og hak løget groft. Svits det på panden i lidt flomme. Skræl æblerne og del dem i mindre stykker og tilsæt dem sammen med timian, salt og peber. Vend sveskerne i. Fyld anden, luk med kødnåle og bind lår og vinger ind til kroppen med kødsnor.

Vil du hellere lave andesteg på grill? Se vores opskrift her

Fremgangsmåde til sauce

Brun vingespidser, indmad og hals i en gryde i lidt af andefedtet. Hæld vand ved, tilsæt løg og lad det simre ca. ½ time. Hæld skyen igennem en sigte og gem den til sauce.
Læg din andesteg på en rist over bradepanden med ryggen opad. Sæt den i ovnen ca. 25 min. ved 225°. Vend din andesteg, hæld ½ l vand ved og steg den ca. 1½ time ved 160°, stik i den tykke del af låret, kødsaften skal være klar. Din Andesteg kan efterbrunes 10-15 min. ved 250° eller under grill. Hæld skyen fra bradepanden i en skål og lad den stå lidt, til fedtet har samlet sig foroven. Tag forsigtigt fedtet fra og bland skyen med skyen fra vinger og indmad. Kog det lidt ind, så smagen koncentreres, og jævn saucen, tilsæt kulør og smag saucen til med salt og peber.

Ingredienser til rødkålssalat

(4 pers.)

300 g rødkål
1 stort el. 2 små rødløg
Ca. 25 g hasselnødder

Marinade
1 dl olivenolie
½-¾ dl balsamico
eller hindbær vineddike
1 tsk. salt
3-4 tsk. sukker efter smag
Groftkværnet peber

Fremgangsmåde rødkålssalat

Snit rødkålen fint.
Pil løgene og skær dem i meget tynde skiver. Kom kål og løg i en skål og hæld kogende vand over, så grønsagerne er helt dækket. Lad det stå i 5 min. og hæld det til afdrypning i en sigte. Pisk marinaden sammen. Kom grønsager og marinade i en plastpose. Tryk luften ud af posen og luk den. Læg posen i køleskabet til næste dag, men vend den et par gange, så marinaden fordeles. Hak nødderne. Hæld marinaden fra salaten og kom nødderne i salaten.

Tip: Når kål og løg blancheres inden marineringen, mildnes smagen.

Ingredienser til orangerødbeder med mandler

(4 pers.)

500 g rødbeder
50 g mandler
3 usprøjtede appelsiner
25 g smør
2½ spsk. rørsukker
1 tsk. salt

Fremgangsmåde til orangerødbeder

Kog rødbederne møre i letsaltet vand på 30-40 min., afhængig af størrelsen. Smut og flæk mandlerne og rist dem gyldne i ovnen ca. 10 min. ved 200°. Riv skallen af 2 appelsiner og pres saften af alle 3. Kom appelsinskal, saft, smør og sukker i en bredbundet gryde. Skær rødbederne i strimler og tilsæt dem sammen med 1 tsk. salt. Bland det godt og lad det simre 5 min. Skru op for varmen og kog lagen ind, så rødbederne glaseres. Drys mandlerne over.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Fyldt ribbenssteg
Andesylte med æbler