Opskrifter

Fyldt ribbenssteg

Mandag, 15. december 2008af Redaktion
(6-8 pers.)1¼-1½ kg ribbenssteg uden for meget benSaltFyld: 1 porre1 madæble1 spsk. olie1 tsk. dijonsennep1 tsk. timian ½ tsk. saltRids sværen helt

(6-8 pers.)

1¼-1½ kg ribbenssteg uden for meget ben
Salt

Fyld:
1 porre
1 madæble
1 spsk. olie
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. timian
½ tsk. salt

Rids sværen helt ned til kødet, så bliver den sprød og bobler op under stegningen. Skær en dyb lomme i hele stegens længde, det er lettest at skære fra begge ender.
Rens porrerne og skær dem i tynde skiver. Svits skiverne et par min. i olie med sennep og timian. Skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom æblerne på panden og svits dem et par min. Krydr med salt. Kom fyldet i lommen og hold åbningerne sammen med kødnåle. Gnid sværen med salt og læg stegen i en bradepande. Sæt kødet øverst i ovnen ved 200° ca. 1½ time. Efterbrun stegen omkring 10 min. ved 225°. Skær kødet i ikke for tynde skiver, så fyldet ikke falder ud.



Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Flere lækkerier til julefrokostbordet...
Kylling i form med spinatsauce
Kalveleverpostej med rødbedesalat