Opskrifter

Berlinerpfannkuchen

Søndag, 22. marts 2009af Redaktion
(12 stk.)25 g gær50 g smør1 dl mælk1 spsk. sukker1 tsk. stødt kardemomme300 g hvedemel Fyld1 glas hindbærsyltetøjPalmin til fedtkogningFlormelis til

(12 stk.)


25 g gær
50 g smør
1 dl mælk
1 spsk. sukker
1 tsk. stødt kardemomme
300 g hvedemel

Fyld
1 glas hindbærsyltetøj
Palmin til fedtkogning
Flormelis til at drysse




Opløs gær i lunet mælk og ælt smør, sukker og kardemomme i sammen med halvdelen af melet. Ælt så langsomt resten af melet i, til dejen slipper skålen. Lad den hæve 30 min. Slå den ned og del i 12 stykker. Rul ud og læg syltetøj på hvert stykke, der lukkes og rundes til ringe med syltetøjet indeni. Tryk godt sammen. Lad kagerne hæve igen i 30 min. Varm fedtstoffet, til det er 100° og fedtkog så en ring ad gangen. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys med flormelis.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Prøv også...
Hindbærcroissanter
Fastelavnsboller
Roulade med chokoladefyld