Nemme fastelavnsboller fyldt med vaniljecreme
Disse lækre fastelavnsboller er super simple at lave, da de først bages som almindelige boller og bagefter fyldes med en skøn vaniljecreme.
Af
af Helle Brønnum Carlsen. Foto: Jette M. Vesterager

1 t og 50 min
12 stk
Fastelavnsboller
50 g gær
2 dl lun mælk
2 dl vand
1 tsk. salt
1 spsk. kardemomme
50 g smeltet smør
1 æg
600 g stærkt hvedemel (dvs. hvedemel m. højt proteinindhold)
Æggehvide til pensling
Fyld
2 æg
2 dl sødmælk
Kornene af ½ vaniljestang
2 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
100 g fintrevet marcipan
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i mælk.
- Tilsæt vand, salt, kardemomme, smør og æg. Rør melet i lidt ad gangen.
- Ælt til en meget smidig dej.
- Lad dejen hæve i 1 time.
- Form boller og lad efterhæve i 30 min. Pensl med æggehvide og bag ved 210° i 15-20 min.
- Flæk bollerne og lad dem afkøle.
- Pisk alle ingredienser til fyld sammen i en gryde og pisk sammen under opvarmning.
- Når det har kogt i 1 min., slukkes for varmen og cremen afkøles og blandes med fintrevet marcipan.
- Cremen kommes i bollerne som fyld.
- Der kan drysses med flormelis.

Dessert & Kage
Nem opskrift på Semlor: Svenske fastelavnsboller

Dessert & Kage