Opskrifter

Grove hvedeknopper

Tirsdag, 27. april 2010af Redaktion
Dejlige med smør og ost eller syltetøj

(12 stk.)

100 g smør
150 g grahamsmel
Ca. 450 g hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
50 g gær
3½ dl lunt vand
1 æg

Smuldr smør med mel (hold lidt hvedemel tilbage), salt og sukker i en skål. Rør gæren ud i lidt af vandet. Kom resten af vandet i og hæld det i skålen. Tilsæt æg og ælt dejen blank og smidig med mere mel.Del den i 12 stykker, tril dem til boller og læg dem ret tæt sammen i en smurt bradepande.

TIP

  • Hvedeknopperne kan bages dagen før og lægges i en plastpose, til de skal flækkes og ristes, eller de kan fryses.
  • For at få den pæneste facon på hvedeknopperne, skal der bruges en bradepande, der måler ca. 20 x 30 cm.

Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse tildækket og lunt ca. 1 time. Bag hvedeknopperne 15-20 min. ved 200°.
Afkøl knopperne på bagerist og bræk dem fra hinanden.
Flækkes og ristes gyldne i ovnen ved 225° med den overskårne side opad.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv også...
Tomatmarmelade
Frøknækbrød
Stenkværnet hvedebrød