Opskrifter

Stenkværnet hvedebrød

Søndag, 26. april 2009af Redaktion
Brødet får en mørkere krumme med stenformalet mel, og da der er lidt klid i melet, kan det tage mere væske


2½ dl håndvarm mælk
25 g gær
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 dl kærnemælk
2 spsk. olie
550-600 g stenkværnet hvedemel


Rør mælk og gær sammen, til gæren er opløst. Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt hvedemel tilbage i begyndelsen og ælt det i dejen efterhånden, til dejen er blank og smidig og slipper bordet. Lad dejen hæve lunt tildækket til dobbelt størrelse, ca. 1½ time. Ælt dejen let igennem og form den til et stort rundt eller aflangt brød. Efterhæver på pladen ca. 30 min. til dobbelt størrelse. Rids brødet og bag det 35-40 min. ved 225° på nederste ovnrille.
Køl brødet af på en bagerist.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere godt brød...
Groft sandwichbrød
Valnøddeboller
Gulerodsciabatta