Opskrifter

Trippelchokoladekage

Lørdag, 5. marts 2011af Redaktion
Kagen der vil gå rent ind hos chokolade-elskere

(8-10 pers.)

Kage
300 g mørk chokolade, 60-70%
150 g smør, skåret i tern
6 æg
60 g sukker

Creme
100 g mørk chokolade, 60-70%
40 g smør

Chokoladeplader
100 g mørk chokolade, 60-70%
Evt. spiseligt guldstøv el. en anden type kagepynt, f.eks. kandiserede violer

Kagen: Tænd ovnen på 180°. Smelt chokoladen over vandbad og rør smørret i. Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggeblommerne skummende med 20 g sukker og vend det i chokolademassen. Pisk æggehviderne stive med de sidste 40 g sukker og vend dem forsigtigt i dejen. Fordel dejen i en springform, ca. 20 cm, beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180° i ca. 20 minutter. Lad den afkøle i formen og sæt den derefter i køleskabet i mindst 6 timer.

TIP

Spiseligt guldstøv fås bl.a. hos specialkoebmanden.dk

Cremen: Smelt chokolade og smør over vandbad. Rør det godt sammen og lad det afkøle, til konsistensen er cremet.
Chokoladepladerne: Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle lidt af, til den er en smule tykkere igen. Læg bagepapir på bordet og drys evt. med spiseligt guldstøv el. anden pynt. Hæld chokoladen ud på papiret og smørt jævnt ud. Lad den størkne helt, inden den skæres ud i mindre plader.
Smør chokoladecremen på den kolde kage og pynt med chokoladepladerne.

Madopskrift: Karsten Kyster


Find flere opskrifter her...
Snickerskage
Himmelsk chokoladekage
Kokosmakroner med tobleronecreme

Find masser af fristende chokoladekager her...




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop