Opskrifter

Påskeæg med lakrids

Fredag, 18. april 2025Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Påsken er den perfekte højtid til at nyde lidt godt til kaffen. Forkæl den søde tand med påskeæg.
1 t og 25 min
15 stk
Påskeæg med lakrids:
300 g marcipan
3 tsk. rå lakridspulver
2 spsk. citronsaft
1 tsk. fintrevet citronskal
Pynt:
200 g hvid chokolade
40 g mørk chokolade
1 tsk. fintrevet citronskal
1 tsk. rå lakridspulver
1 sprøjtepose

Fremgangsmåde:

  1. Ælt marcipan, lakridspulver, citronsaft og citronskal sammen til en ensartet masse.
  2. Tril massen til 15 kugler, og tril dem til små æg.
  3. Lad dem hvile i mindst 1 time.

Pynt:

  1. Hak den hvide chokolade, og smelt 2/3 af den i en skål over et vandbad.
  2. Tag skålen af varmen, og smelt den resterende.
  3. Overtræk påskeæggene med chokoladen, læg dem på bagepapir, og lad chokoladen størkne.
  4. Hak den mørke chokolade, og smelt 2/3 af chokoladen i en skål over et vandbad.
  5. Tag skålen af varmen, og smelt den resterende chokolade.
  6. Fordel den smeltede chokolade i en sprøjtepose, og lav tynde chokoladestriber på æggene.
  7. Pynt med citronskal og lakridspulver.