Opskrifter
Påskeæg med lakrids
Fredag, 18. april 2025Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Påsken er den perfekte højtid til at nyde lidt godt til kaffen. Forkæl den søde tand med påskeæg.

1 t og 25 min
15 stk
Påskeæg med lakrids:
300 g marcipan
3 tsk. rå lakridspulver
2 spsk. citronsaft
1 tsk. fintrevet citronskal
Pynt:
200 g hvid chokolade
40 g mørk chokolade
1 tsk. fintrevet citronskal
1 tsk. rå lakridspulver
1 sprøjtepose
Fremgangsmåde:
- Ælt marcipan, lakridspulver, citronsaft og citronskal sammen til en ensartet masse.
- Tril massen til 15 kugler, og tril dem til små æg.
- Lad dem hvile i mindst 1 time.
Pynt:
- Hak den hvide chokolade, og smelt 2/3 af den i en skål over et vandbad.
- Tag skålen af varmen, og smelt den resterende.
- Overtræk påskeæggene med chokoladen, læg dem på bagepapir, og lad chokoladen størkne.
- Hak den mørke chokolade, og smelt 2/3 af chokoladen i en skål over et vandbad.
- Tag skålen af varmen, og smelt den resterende chokolade.
- Fordel den smeltede chokolade i en sprøjtepose, og lav tynde chokoladestriber på æggene.
- Pynt med citronskal og lakridspulver.