Opskrifter

Chokoladecheesecake

Lørdag, 23. juli 2011af Redaktion
En lækkerbisken fyldt med mørk chokolade og flødeost

20 min. + 40 min. i ovn

Ingredienser til cheesecake med chokolade


200 g digestive kiks
75 g blødt smør
150 g god, mørk chokolade
300 g flødeost
2 dl cremefraiche 18%
80 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
2 spsk. frysetørret kaffe
1 spsk. kogende vand
3 æg
50 g hvid chokolade
1 spsk. kakao

Sådan gør du
Knus kiksene og bland dem med smørret.
Tryk blandingen sammen som en jævn bund i et 26 cm smurt tærtefad. Smelt chokoladen over vandbad og pisk flødeost, cremefraiche, sukker og vanilje sammen til en luftig masse.

Rør kaffen ud i vandet og rør den i osteblandingen. Rør æggene i et ad gangen, vend chokoladen i og fordel blandingen over tærtebunden.

Bag kagen ved 140° i 40 min. og lad den afkøle. Smelt den hvide chokolade og dekorer kagen med et fint fletmønster.

Drys med kakao og server.

Bageopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Cheesecake med icing og jordbær
Cheesecake med sensommerbær
Rabarber-vaniljekage

Find flere chokolade-fristelser her...




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop