Opskrifter

Avocado-cupcakes med chokolade og grøn frosting

Mandag, 26. december 2011af Redaktion
Rigtig gode og anderledes cupcakes

Ingredienser til avocado-cupcakes

(15 stk.)

3½ dl. mel
3 spsk. kakaopulver
1 knivspids salt
1 tsk. bagepulver
1 æg
1 tsk. natron
2 dl. rørsukker
1,2 dl. most avocadokød
2½ dl vand
1 spsk. hvidsvinseddike
1 tsk. vanilleessens
100 g. mørk chokolade hakket i mindre stykker

Avocado-glasuren
Kødet fra 1 stor moden chilensk Hass avocado
2½ dl flormelis
1½ tsk. citronsaft

Sådan gør du
Sæt ovnen på 180 grader. Bland mel, bagepulver, natron, kakao, chokoladestykker og salt i en stor skål og stil den til side. Bland avocadokød, æg, sukker, vand, hvidvinseddike og vanilleessens i en stor skål og rør til massen er lind. Rør melet og de øvrige ingredienser fra den anden skål ned i avocadomassen til en flydende og lind masse. Hæld dejen i cupcake-forme - fyld dem til lige over midten. Bag i ovnen i ca. 20 min. Køl kagerne helt ned.
Skær eventuelle brune pletter fra avocadokødet. Mos kødet omhyggeligt - blend evt. med en stavblender. Rør citronsaft og flormelis ned i avocadomassen. Pynt de nedkølede kager med avocado-glasuren. Hvis du laver glasuren i forvejen, skal den stilles på køl. Citronsaften forhindrer avocadomassen i at blive brun.

Bageopskrift: Chilean Hass Avocado Association (CHAA)


Vi elsker muffins!

Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter fra Familie Journal.
Se vores muffins her

Find flere opskrifter her...
Skovbærmuffins
Banancupcakes med kokosglasur
Gulerodscupcakes




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop