Opskrifter

Jordbæris i vafler med chokoladekant

Onsdag, 22. juni 2011af Redaktion
Fine isvafler i sommervarmen

(6 stk.)

1 pakke isvafler
50 g mandler
75 g sukker
75 g mørk chokolade
300 g jordbær, der ikke er helt så fine - altså gerne nogle fra dagen før
150 g sukker
Saften af 1 appelsin
1 pasteuriseret æggehvide

Kom 75 g sukker på panden og lad det smelte. Kom mandler i sukkerlagen og hæld det på olieret bagepapir til at størkne. Knus det og opbevar krokanten i glas. Smelt chokoladen og dyp kræmmerhusenes top i chokolade og drys dernæst krokant på. Lad dem størkne (de kan holde sig i dåse i 3 dage). Kom jordbær, sukker og saft i en gryde og kog til det bobler. Blend det og afkøl. Frys det halvt, pisk æggehviden stiv og fold i. Rør under indfrysning, til det bliver en sorbet, der kan kugles op i de krokantbetrukne vafler.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Jordbær med stikkelsbærgranité
Friturestegte hyldeblomster med myntedressing
Hjemmelavet bolsjeis




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop