Opskrifter

Chokolade brûlée med saltet karamel

Lørdag, 18. august 2012af Redaktion
Kakaobønnen indeholder stoffer, der får lykkehormonerne i spil, så man kommer i godt humør af at spise den. Prøv en chokolade brûlée med mørk chokolade

(10 pers.)

150 g mørk chokolade, 70% kakao
½ l piskefløde
1 vaniljestang
5 æggeblommer
35 g sukker

200 g sukker
1-2 tsk. saltflager

Tilbehør
Mynte- eller lakridsis


JEG ELSKER DESSERT

Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her

Hak chokoladen og kom den i en skål. Bring fløden i kog med vaniljekorn og den tomme vaniljestang. Hæld den næsten kogende vaniljefløde over den hakkede chokolade og rør rundt. Pisk æggeblommer og sukker meget luftig, hæld den varme chokoladefløde over, mens du pisker. Hæld den tilbage i gryden og varm langsomt op til 75°. Hæld brûléen i små skåle og stil dem på køl i mindst 3 timer eller natten over. Kom sukker og ca. 1 tsk. salt i en gryde med ½ dl vand. Bring i kog og fortsæt, til vandet er fordampet, og der er en let gylden karamel tilbage. Lad den stå 1 min. og hæld den i et tyndt lag over brûléen. Stil på køl, til karamellen er størknet. Server evt. med is til.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen


Uhm! Chokolade...


Kylling med rødbeder
i chokoladedressing

Chokolade-dessert-
kage

Frugtsalat med hvid
chokolade og lakrids-
sovs

Bønnegryde med
chili og chokolade

Chokoladekiks med
jordbærfyld












Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop