Opskrifter
Mørbradgryde med paprika, bacon og wienerpølser
Fredag, 4. november 2016Opdateret 5. majaf Helle Brønnum Carlsen
En god, klassisk mørbradgryde er en favorit hos mange af os. Og det er ikke så underligt, for retten smager ganske fremragende!

25 min
6 personer
Mørbradgryde
2 svinemørbrad (ca. 800 g)
20 g smør
1 spsk. olivenolie
1 spsk. ungarnsk paprika
250 g champignoner
2 røde peberfrugter
2 spsk. dijonsennep
2 dl piskefløde
Evt. lidt majsstivelse
200 g wienerpølser i mindre stykker
50 g bacon i tern
Fremgangsmåde
- Skær mørbraden i små bøffer og brun dem i en blanding af olie og smør i en tykbundet gryde ved høj varme i ca. 2 min. på hver side.
- Kom paprika, salt og peber ved.
- Tag bøfferne op og kom rensede, halverede champignoner i gryden.
- Når de begynder at afgive væde, tilsættes peberfrugter i små tern, sennep og efter et par min. bacon og pølser.
- Til sidst vendes kød, fløde og evt. lidt stivelse i gryden, der også kan tilsættes væde, hvis den bliver for tør.
- Lad det småsimre i 5 min. og servér. Opskrift:
Video: Sådan laver du mørbradgryde
Familie Journal har været i køkkenet med Helle Brønnum Carlsen for at lave skønne, klassiske retter. I videoen nedenfor viser Helle, hvordan du laver en lækker mørbradgryde.

Hovedretter
Svinemørbrad med nudler og kokos

Hovedretter
Farseret kalkunbryst med æbler og bacon