Farseret kalkunbryst med æbler og bacon

Her får du en opskrift på kalkunbryst, der gør dit hjerte godt. Både fordi der er sparet på kalorierne, og fordi retten smager dejligt af jul. Få opskriften på farseret kalkunbryst her.
Af
Af Gitte Heidi Rasmussen og Julie Hey. Foto: Betina Hastoft
Farseret kalkunbryst med æbler og bacon
1 t og 30 min
4 personer

Ingredienser til farseret kalkunbryst:

(4 personer)

  • 600 g kalkunbryst
  • 3 æbler
  • 50 g hakkede, soltørrede abrikoser
  • 15 g hakkede nødder
  • 1 timiankvist
  • 75 g pancetta eller bacon i tynde skiver
  • 2 dl hønsebouillon
  • Majsstivelse
  • Salt og peber
  • 500 g palmekål
  • Bomuldssnor til madlavning

Prøv også: Farseret kalkun

Fremgangsmåde:

Flæk kalkunbrystet på langs, og bred det ud. Skær et af æblerne i små tern, og bland dem med abrikos, nødder og timianblade. Læg fyldet ned i midten af kalkunbrystet, og rul det stramt sammen. Pak det ind i pancetta eller bacon, og snør sammen. Steg kødet ved 200° i 30-40 minutter. Husk at fjerkræ skal have nok varme. Vi anbefaler mindst 67 grader. Se anbefalingen til temperaturbehandling af kalkun fra Fødevarestyrelsen.

Kom bouillon i bunden af fadet de sidste 15 minutter. Hold kødet varmt, si skyen over i en gryde og skum fedtet af. Kog skyen godt igennem, jævn med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand, og smag til med salt og peber. Skær de sidste æbler i tykke skiver, og steg dem på begge sider. Damp palmekålen i et par minutter i letsaltet vand. Skær kødet i skiver, og servér med palmeskål, stegt æble og skysauce.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.