Opskrifter

Sød-sur makrel

Onsdag, 3. november 2010af Redaktion
Sund og velsmagende middag for 2

(2 pers.)
30 min.

4 makrelfileter, friske uden ben og skind (altså 2 små makreller i alt)
2 spsk. hvedemel
½ l majsolie til dybstegning

Sovs
2 tsk. soja
1 spsk. vineddike
3 spsk. tomat-ketchup
1 tsk. thaifiskesovs
1 dl vand
2 spsk. majsolie
1 løg i smalle både
2 fed finthakket hvidløg
2 cm ingefær i smalle strimler
300 g frisk ananas i mundrette stykker
1 tørret, mild rød chili i mindre stykker
1 tsk. majsstivelse

Pynt
2 forårsløg i tynde ringe
Lidt koriander

Tilbehør
Kogt ris

Bland soja, eddike, ketchup, fiskesovs og vand. Steg løg, hvidløg og ingefær i olie, tilsæt ananas og chili og lad det stege i 4 min. Rør majsstivelse med lidt koldt vand og jævn sovsen. Vend fisken i mel og dybsteg den, til den er lysebrun. Server med sovsen over og med forårsløg og ris.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Røget kuller med røræg
Pandestegt fisk med fyldig salat
Dampet fisk med spinat og peberrodssovs