Opskrifter

Courgette-salviepie

Fredag, 30. december 2011af Redaktion
Ugens supernemme ret

(2 pers.)
15 min. + 40 min. i ovnen

1 lille løg, pillet og hakket
1 fed hvidløg, pillet og hakket
400 g courgette, skyllet og skåret i små tern
1 lille bdt. salvie
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
½ dl hvidvin
1½ dl piskefløde
1 æg
Ca. 1 dl grønsagsbouillon

Dej
150 g hvedemel
75 g smør


Tilbehør
Tomatsalat

Miks mel og smør til dejen og saml med koldt vand. Læg dejen koldt. Kom alle grønsager med det meste af den hakkede salvie i to mindre, ildfaste skåle, hæld olie over og drys med salt og peber. Stil i ovnen ved 200° i 30 min. Hæld vinen i en gryde og reducer til det halve. Rør med fløden og lidt bouillon. Hæld det over grønsagerne. Rul dejen ud og udstik 2 cirkler, som passer til portionsfadene. Pensl kanten med æg og sæt dejen fast. Pensl også overfladen på dejen med æg. Bag i 20-25 min. ved 200° og server med tomatsalat.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Godt redskab til grønsagerne

Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen

Find flere opskrifter her...
Glaseret hamburgerryg med madeirasovs
Svampesuppe med hvidløgsmuslinger
Bagt pasta med broccoli


Trænger du til at smide et par kilo efter jul? Klik her og bliv medlem af Familie Journals Slankeklub






Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop