Opskrifter

Karamelliseret rabarber-marmelade med portvin

Lørdag, 8. maj 2010af Redaktion
Hjemmelavet marmelade med rabarber

Måske klumper sukkeret lidt, når de kolde rabarber tilsættes, men det ordner sig, når rabarberne begynder at safte. 500 g rabarberstilke
275 g syltesukker
1 dl portvin

Skær rabarberne i mindre stykker.
Smelt sukkeret i en gryde og lad det stå ved jævn varme, til sukkeret begynder at karamellisere.
Tilsæt rabarberne og lad dem simre møre i ca. 15 min.
Tag gryden fra varmen og rør portvin i.
Hældes i et skoldet glas og opbevares køligt.
Marmeladen kan også fryses.

TIP

  • Måske klumper sukkeret lidt, når de kolde rabarber tilsættes, men det ordner sig, når rabarberne begynder at safte.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Flere gode opskrifter...
Rabarber-æbledrik
Kvædegele med chili
Æble-jordbærmarmelade