Kold kartoffelsalat med agurk og radiser

Frisk og cremet kold kartoffelsalat med sprød agurk og skønne radiser – perfekt til sommerens måltider.
Af
Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Peter Kam & Helena Priem
Kold kartoffelsalat med agurk og radiser
25 min
4 personer
Kartoffelsalat med agurk og radiser
1 kg nye kartofler
2 spsk. mayonnaise
2 dl creme fraiche 18 %
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. flydende honning
2 tsk. citronsaft
Salt og peber
1 potte purløg
1 bundt radiser
½ agurk
1 potte frisk dild

Fremgangsmåde

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand.
  2. Afkøl kartoflerne helt, og skær dem i halve, hvis de er store.
  3. Rør mayonnaise, cremefraiche, sennep og honning sammen, og smag dressingen til med citronsaft, salt og peber.
  4. Klip purløg fint, og rør det i dressingen.
  5. Skyl radiser, og skær dem i tynde skiver.
  6. Skær agurk i små tern.
  7. Skyl og hak dild groft.
  8. Vend kartofler og halvdelen af radiser og agurketern sammen med dressingen, og anret salaten i en skål.
  9. Fordel de sidste radiser og agurker på toppen af salaten, og drys med dild og evt. ekstra purløg.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.