Opskrifter
Kold kartoffelsalat med agurk og radiser
Tirsdag, 6. maj 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Peter Kam & Helena Priem
Frisk og cremet kold kartoffelsalat med sprød agurk og skønne radiser – perfekt til sommerens måltider.

25 min
4 personer
Kold kartoffelsalat med agurk og radiser:
1 kg nye kartofler
2 spsk. mayonnaise
2 dl cremefraiche 18 %
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. flydende honning
2 tsk. citronsaft
Salt og peber
1 potte purløg
1 bundt radiser
½ agurk
1 potte frisk dild
Fremgangsmåde:
- Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand.
- Afkøl kartoflerne helt, og skær dem i halve, hvis de er store.
- Rør mayonnaise, cremefraiche, sennep og honning sammen, og smag dressingen til med citronsaft, salt og peber.
- Klip purløg fint, og rør det i dressingen.
- Skyl radiser, og skær dem i tynde skiver.
- Skær agurk i små tern.
- Skyl og hak dild groft.
- Vend kartofler og halvdelen af radiser og agurketern sammen med dressingen, og anret salaten i en skål.
- Fordel de sidste radiser og agurker på toppen af salaten, og drys med dild og evt. ekstra purløg.