Opskrifter

Aspargessalat med grønne asparges, edamamebønner og jordbær

Tirsdag, 8. april 2025Opdateret 22. majAf Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Peter Kam
En frisk og farverig salat med sprøde asparges, cremede edamamebønner og søde jordbær – perfekt til forår og sommer.
20 min
4 personer
Aspargessalat med edamamebønner og jordbær
65 g frisk babyspinat
200 g grønne asparges
200 g edamamebønner uden bælg, fra frost
200 g jordbær
1 rødløg
1 spsk. citronsaft
3 spsk. solsikkekerner
100 g feta
Citrondressing
3 spsk. olivenolie
3 spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. flydende honning
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl og afdryp spinat.
  2. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær aspargesene i mindre stykker.
  3. Optø edamamebønner.
  4. Skær jordbær i halve.
  5. Snit rødløg i tynde skiver, og vend dem med lidt citronsaft.
  6. Lad dem trække i mindst 10 minutter.
  7. Rist solsikkekerner let gyldne på en tør pande.
  8. Citrondressing Rør ingredienserne sammen.
  9. Anret spinat, asparges, edamamebønner, jordbær og rødløg på et fad, og dryp dressingen over.
  10. Top med smuldret feta og ristede kerner.