Opskrifter

Mormors morgendrøm med rugbrød og tykmælk

Torsdag, 24. juni 2010af Redaktion
Skøn sommermorgenmad

(1 pers)

2½ dl gammeldags tykmælk (se tip)
1 skive daggammelt rugbrød
2 spsk. rør-sukker
1 dl rabarberkompot

TIP

  • Man kan selv lave tykmælk, hvis man tager f.eks ½ liter fed jerseymælk og blander med ½ dl tykmælk. Det hele stilles i et mælkefad tildækket med klæde i et køligt rum - gerne et muret skur eller kælderrum, hvor temperaturen er ca. 12 grader. Efter 2-3 dage er al mælken blevet syrnet og tyk, og du har selv lavet din tykmælk.

Smuldr rugbrødet grundigt uden skorpe og bland med sukker. Det ristes på tør pande, til sukkeret begynder at dufte, men ikke smelte. Afkøles. Tykmælk anrettes med drys af rugbrød og kompot og serveres som den skønneste og mest danske morgenmad, der findes.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Flere links...
Skovtursboller
Hjemmelavet müsli
Rabarber ribssaft