Spis dig sundere

Søndag, 24. juni 2012
af redaktionen, slankedoktor.dk
Her er seks forskellige fødevarer, der alle kan være med til at fremme din sundhed...
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Rosmarin kan styrke immunforsvaret, og mynte kan virke godt for fordøjelsen. Mange krydderurter, frugter og grønsager har ganske positive effekter på vores sundhed og helbred.
Sandra Pugliese, der er kok, foredragsholder og forfatter til bogen "Kvinde, optimér din kost", har i sin bog skrevet en række interessante facts om fødevarer, som kan styrke vores krop og hormonbalance:

Rosmarin
Vidste du, at de essentielle olier i rosmarin styrker immunforsvaret og er ganske hormonvenlige? Herudover styrker de hukommelsen og kan stimulere, hvis du eksempelvis virker træt, sløv eller nedtrykt.
Rosmarinolien kan også virke lindrende på muskelsmerter og væskeophobninger og fungerer derfor fantastisk i et fodbad, hvis fødderne er lidt hævede.

Mynte
Vidste du, at olierne i mynte virker antiinflammatoriske og bakteriedræbende? Mynte virker også opfriskende, stimulerende og fordøjelsesfremmende. Og så kan de æteriske olier i mynten øge gennemstrømningen af kalk i musklerne, hvilket kan lindre ømme og trætte muskler. Dryp mynteolie i dit vand og stil det i køleskabet.

Citron
Den sure citron kan sætte gang i din fordøjelse, fordi det bitre i citronen hjælper med udskillelsen af galde.
Begynd derfor dine morgener med et glas kogende vand med saft fra ½-1 citron. Sprøjt også gerne lidt citronsaft i de 1,5-2 liter vand, du dagligt skal drikke. Det kan stimulere mavesyreproduktionen og regulere omsætningen i mavesækken.

Ingefær
Vidste du, at ingefær udover at være hormonvenlig også er blodrensende samt immunstyrkende? Og så modvirker den kvalme. Skær et par skiver af den friske ingefær og tilsæt dem i en kold kande vand eller overhæld skiverne med kogende vand til en kop te og smag til med honning og citron.
Honning kan i øvrigt også virke bakteriedræbende samt blødgørende på læberne eller i et bad med akaciehonning.

Fisk
Vi skal gerne spise 2-300 g fisk om ugen, og den anbefaling er faktisk ganske god at følge. Fedtsyrer i fede fisk som f.eks. laks og makrel er nemlig med til at holde gang i hjernen, og det kan være med til at styrke vores koncentration. Forsøg har også vist, at du også kan øge evnen til at lære og koncentrere sig, hvis du dagligt indtager omega-3-fedtsyrer fra fisk eller fiske- eller krilloliekapsler.

Grønt
Du kan faktisk spise dig til en sund og smuk hud. Det gælder især grønsager, som indeholder godt med A- og C-vitamin, zink og silicium. A-vitamin får du i f.eks. spinat, gulerødder og broccoli. C-vitamin findes i appelsiner, grønne bladgrønsager samt kål. Zink kan du få fra bælgfrugter og nødder. Husk i øvrigt motion, som sørger for, at affaldsstofferne fjernes fra kroppen, og at næringsstofferne og ilten leveres til huden.

Vil du have hjælp og flere gode råd? Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub

Læs også:
Mad, der gør huden ung og frisk
Få en sund start på dagen