Hvorfor har vores søn ondt i maven?

Fredag, 14. juni 2024
Lotte Bang
Foto: Colourbox
"L og M" har en søn på fem år, som klager over ondt i maven. De spørger familielægen, om det kan være noget alvorligt.
dreng med ondt i maven

Kære Lotte

Vi har en søn på fem år, som vi ikke ved, om vi skal være bekymrede for.

Efter vores mening har han altid trivedes. Han har fulgt alle børneundersøgelser og vaccinationer, og lægen har aldrig haft noget at bemærke.

De seneste par måneder er han dog begyndt at klage over ondt i maven. Det kan komme på alle tider af døgnet, men oftest i hverdagene.

Både min mand og jeg synes stadig, han trives, og han virker heller ikke syg. Men er der noget, vi kan overse, og bør vi tage det mere alvorligt og gå til lægen med ham?

L og M

Kære L og M

Mange børn, specielt de mindre, kan have svært ved at håndtere følelser, og så kan de, om man så må sige, sætte sig i maven. Så et barn, der klager over gentagne mavesmerter og som ellers ser ud til at trives, kan have et psykologisk problem.

Man er naturligvis også nødt til at sikre sig, at der ikke er noget andet galt. Derfor synes jeg, det vil være en god idé med en tur til lægen, når det nu har stået på så længe.

Når lægen så formentlig har udelukket, at der er en fysiologisk årsag til mavesmerterne, kan I gå i gang med at tænke på, om han har udfordringer i børnehaven, om der generelt er for travlt i hverdagen og meget mere.

Kærlig hilsen Lotte

Familielægen

Lotte Bang er Familie Journalens faste læge, og du kan konsultere hende om alt inden for sundhed, helbred og sygdom.

Send en e-mail til Lotte på: konsultation@familiejournal.dk