Brev til Puk: Jeg hader den dyre kondicykel

Onsdag, 15. marts 2023
Af Puk Elgård. Illustration: Birgitte Ahlmann.
Læseren har købt en kondicykel, for nu skulle det være. Det er blevet til fire ture på kondicyklen, og læseren hader det. Læs de opmuntrende ord fra Puk her.

Jeg sidder og glor på min nye kondicykel, som jeg købte på januarudsalget, for nu skulle det være.

Jeg har været oppe på den nok fire gange, og jeg hader det. Gennem de seneste år har jeg på grund af overgangsalder taget på, og jeg er træt og ked af det.

Jeg bor alene og har stillet kondicyklen midt i stuen, og det var meningen, jeg ville sidde på den hver dag, mens jeg så tv. Men nu står den bare dér og glor tilbage på mig, og jeg føler mig som en taber.

Jeg har brugt 4.000 kr. på den cykel – og de penge kunne jeg lige så godt bare have skyllet ud i toilettet. Om lidt stiller jeg den ind i gæsteværelset, og så er den ude af syne, men jeg må indrømme, at det er et nederlag.

Mon andre har det lige som mig? Jeg var så opsat, og nu er jeg bare en taber. Har du et lille ord til mig?

Den nedslåede.

Kære Den nedslåede.

Mit lille ord til dig er “smil”. Smil til dig selv, og beløn den selvironi og humor, du har, selv om du føler dig som en taber. Jeg ser for mig, hvordan din cykel glor på dig. Det er godt beskrevet.

Hvem siger egentlig, du er en taber? Er der andre end dig selv, der har brugt det ord om dig?

Jeg synes ikke, du er en taber, du er bare ikke rigtig kommet i gang. Jeg synes, du har sat dig et alt for stort mål.

Du har besluttet, at du kun har succes, hvis du træner og sætter dig op på cyklen syv gange om ugen. Det kan de færreste overholde. Hvad med én gang? Eller to? Hvad med 10 minutter én gang om ugen i den første uge?

Man kan ikke bare forlange af sig selv, at man skal gå fra at være et ikke-motionerende mennesker til at træne syv gange på en uge.

Du må bygge det stille og roligt op. Giv den cykel en chance, så den begynder at smile til dig.

I øvrigt er det nok mere kosten end motionen, du skal kigge på, hvis du vil tabe dig. Motion er godt for alt muligt, virkelig godt, så gå endelig i gang med det, men det store vægttab ligger i det, du spiser.

Begynd at interessere dig lidt for, hvad og hvor meget du spiser, få gerne vejledning, og hvis du så har overskud til at komme op på den cykel, er det jo virkelig tip top.

Små bitte skridt – og husk, at overgangsalderen er et fuldtidsjob. Det er megahårdt, men min egen erfaring er, at både sund kost og motion hjælper rigtig meget.

Jeg hepper på dig.

Varme hilsner fra Puk.