Familie og venner
vil ikke anerkende
mit nye navn

Torsdag, 6. juli 2017
Af Puk Elgård Illustration: Louise Heine
Et nyt navn efter et besøg hos en numerolog er ikke sådan lige til at få omgivelserne til at bruge. Læs Puk Elgårds råd til kvinden.
Tænkende kvinde

Kære Puk

Jeg har været gennem en stor forandring i mit liv. Er blevet skilt, blevet rask efter et langt kræftforløb og er efterhånden kommet til hægterne igen. I forbindelse med alle de ulykker, der ramlede ned over mig, valgte jeg at kontakte en numerolog og få et nyt navn.

Jeg kan ikke skrive det, for så genkender folk mig, og jeg vil gerne være anonym, men mit nye navn er smukt, og jeg føler, at jeg gennem det navn kan få en ny og frisk begyndelse. Det er en lettelse at give slip på al den negativitet og de byrder, der hang ved mit gamle navn.

Men her kommer mit problem: Hverken mine venner eller min familie vil anerkende mit nye navn. Konstant kalder de mig ved det gamle navn og ignorerer min bøn til dem om at respektere, at jeg nu hedder noget andet. Det piner mig, for hver gang de kalder på mig, føler jeg, at de også kalder på mine gamle problemer.

Hvordan skal jeg få dem til at forstå?

En ny begyndelse

Kære En ny begyndelse

Lad os først få på plads, hvad numerologi er for en størrelse. Man kan kalde det læren om tal. Det er en pseudovidenskabelig tilgang, der mener at kunne fastslå, at der er en sammenhæng mellem bogstavkombinationerne i navne og det tal, som et bogstav har i alfabetrækken. Bogstavkombinationer har ifølge en numerolog en positiv eller negativ talværdi.

Der er derfor, at en del mennesker ønsker at skifte navn, fordi der er for mange negative kombinationer i det navn, de er blevet givet. Får man så et andet navn med andre talkombinationer og flere positive energier, så er det som at begynde på en frisk. Det er i hovedtræk og kort fortalt, hvad man kan bruge en numerolog til.

Du har altså fået et nyt navn. Tillykke med det. Jeg er selvfølgelig nysgerrig på, hvad det er, men forstår til fulde dit ønske om at være anonym. Når dine nærmeste ikke med det samme respekterer dit nye navn, så er det jo, fordi det er meget svært for dem at vænne sig til. Du skriver ikke, hvor gammel du er, men da du fortæller, at du har oplevet lidt af hvert, kan du ikke være helt ung.

I alle de år, dine venner og din familie har kendt dig, har du heddet ét, og nu hedder du så noget andet. Det tager altså virkelig lang tid at lave det om i folks bevidsthed. Jeg tror simpelthen ikke, at det er, fordi de ikke vil respektere dit valg. Jeg tror bare, det er svært at slette det gamle navn fra lystavlen. Hvis du føler, at dit gamle navn kalder på alt det negative, så skal du huske på, at når dine nære kalder på dig, så kalder de på hele dig. Al den kærlighed og alle de oplevelser, de har haft sammen med dig. For dem rummer dit gamle navn alle facetter af dig. Absolut ikke kun de negative. Giv det tid. Vær meget tålmodig. Ret dem med et smil. Hjælp dem. Det er en langsom proces.

Jeg håber, du har fået brudt den negative spiral. Den største opgave her i livet er, hvordan vi opfatter os selv og verden omkring os. Ser vi lyst eller mørkt på tingene? Det gælder for os alle, hvad enten vi hedder det ene eller det andet.

Jeg ønsker dig held og lykke.

Kærlig hilsen Puk