Holder hedeture aldrig op

Torsdag, 8. september 2016
Af Puk Elgård. Illustration: Louise Heine
Hedeture er en af de plager, kvinder i overgangsalderen ofte rammes af. En kvinde skriver til Puk, at hun har haft problemet i 7 år.
overgangsalder

Kære Puk

Jeg kan ikke sove på grund af hedeture.

Minimum tre gange hver nat må jeg ud af sengen og køle ned, nogle gange skifte både natkjole og sengetøj, og så er man vågen, skal jeg hilse og sige.

Jeg har selvfølgelig talt med lægen, men når jeg ikke ønsker hormonpiller, og når alternativ medicin ikke virker, er der ikke så meget at stille op.

Sådan har jeg haft det hver eneste nat i over syv år nu, og jeg tror efterhånden, at det aldrig stopper.

Jeg taler sjældent om det til min mand, for jeg ved, at han heller ikke gider høre på mit brok. Hvis jeg trænger til en snak, bruger jeg en veninde, men det er sjældent, for det er jo efterhånden blevet mit liv.

Dette brev skulle ikke lyde som en ynk, men det kom det måske til alligevel?

Zombien

Kæreste Zombien

Mange tak for dit brev. Man kan altid finde folk, der har det værre end én selv, men det er nu ikke altid, at det hjælper.

Jeg synes faktisk, at det lyder, som om du har det ret slemt, og jeg vil gerne have flere breve som dit.

For på trods af at det er en helt naturlig periode, som alle kvinder med større eller mindre kvaler må igennem, så er det stadig et meget tabubelagt emne.

Det må vi lave om på. Og jeg er sikker på, at både mænd og kvinder, der læser med her, vil have gavn af, at vi skriver sammen om den der besværlige overgang i kvindens liv.

Lad mig høre, hvad jeres erfaringer er.

Har I gode råd, der kan afhjælpe hedeture, manglende sexlyst, oppustede maver og humørsvingninger? Hvordan tackler I det?

Og hvad med mændene, hvordan oplever I jeres kvinder i den periode?

Lad os blive klogere på overgangsalderen og få den frem i lyset.

Hilsen Puk