Hundene spiser af vores gryder

Mandag, 15. april 2024
Af Puk Elgård
Illustration: Birgitte Ahlmann
Hustruen er træt af, at manden altid sætter gryder med rester fra aftensmaden ned til deres to hunde, så de kan slikke gryderne rene. Hun er ked af, at manden ikke lytter til hende, når det er et problem for hende.
En hund der spiser mad af sin madskål

Kære Puk

Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal stille op.

Min mand bliver ved med at sætte gryder med rester fra aftensmaden ned til vores to hunde, så de kan spise det direkte derfra samt slikke gryden. Jeg synes, det er ulækkert, uhygiejnisk og ikke mindst pinligt, hvis der kommer nogen.

Jeg har sagt det til ham flere gange, vrisset højlydt og selvfølgelig taget gryderne, når jeg har opdaget det. Alligevel fortsætter han.

Tanken om, at hunde kan finde på at spise alt muligt, og at en opvaskemaskine ikke altid vasker 100 procent rent ... Stod det til mig, skulle hundene kun have hundefoder i deres madskåle, da jeg heller ikke mener, at f.eks. forårsruller med sur-sød-sauce er hundemad.

Det gør mig både rasende og ked af det, at han ikke lytter til mig og holder op, når det er et problem for mig.

Hvad skal jeg gøre?

Hustruen, der er træt af at dele gryder og tallerkner med hundene

Kære Hustruen, der er træt af at dele gryder og tallerkner med hundene

Hvis vi ser bort fra selve situationen med rester og gryder på gulvet og ikke forholder os til hygiejne eller hundemad, så er jeg interesseret i, hvorfor din mand ikke efterlever et stort ønske, som er vigtigt for dig?

Er der andre situationer, hvor han overtrumfer dine behov? Ét er, at man er uenige om ting i hjemmet, det er ret normalt, men hvis den ene part har et brændende ønske, så skal den anden lytte. Af respekt.

Herhjemme hos os har Lothar nogle knive og nogle glas, man ikke må vaske i opvaskemaskinen. Det irriterer mig, for jeg kan bedst lide ting, der bare kan kyles i ”oppperen” og vaskes på lige fod med alt andet, men jeg respekterer selvfølgelig Lothars ønske, selv om jeg synes, det er besværligt.

Jeg tror, at der i alle hjem er uenigheder om basale ting, og din mand skal respektere, at du ikke bryder dig om, at hundene spiser af gryderne. Jeg tror, du skal forklare ham, hvor meget det påvirker dig. Ikke vrissent. Ikke højlydt. Sæt ham på en stol, og sæt dig over for, og sig stille og roligt til ham, at du har brug for, at han støtter dig. Du forstår hans store kærlighed til hundene. Du forstår, han gerne vil forkæle dem og dele alt med dem, men du bliver utilpas og ked af det, når han ikke hører dig.

Lad være med at diskutere, om det er ulækkert eller ej. Det har I et forskelligt syn på, men du skal få ham til at forstå, at du går i stykker indeni, fordi lige det med gryderne er så ubehageligt for dig, at du får det skidt. Du har brug for, at han lytter.

Prøv den fremgangsmåde og se, om du kan nå ind til ham. Hvis han ikke lytter til et så velformuleret og rent ønske fra din side, synes jeg, du har større problemer end det med gryderne, for så skal du ud i en helt anden kamp og begynde at få din mand til at respektere dig.

Vi har alle fortjent at blive behandlet med respekt. Det her går dig så meget på, at han skal være villig til at hjælpe, og jeg tror ikke, han har forstået, hvor dybt det stikker. Han tror nok bare, det handler om, hvorvidt det er ulækkert eller ej.

Bedste hilsner fra Puk